top of page

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ TAEKWONDO DA BÜYÜK BAŞARI KAZANDI

Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından 07-13 Şubat 2022 tarihleri arasında Antalya’nın Aksu ilçesinde bulunan Asteria Kremlin Palace Hotel’de düzenlenen 9. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvasında kulübümüz sporcuları toplam 16 madalya kazanmışlardır.


49 Ülkeden yaklaşık 1250 sporcunun mücadele ettiği turnuvaya kulübümüz yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde bay ve bayan sporcular ile katılmıştır.


Çekişmeli geçen müsabakaların sonunda sporcularımız 5 Altın, 3 Gümüş ve 8 Bronz olmak üzere 16 madalya elde etmişlerdir.


Derece elde eden sporcularımız:


Yıldız Kızlar:

29 Kg Elifsu ÖZPAYI Altın Madalya

33 Kg Bilge Nur KARAKURT Altın Madalya

55 Kg Sıla Irmak UZUNÇAVDAR Altın Madalya

51 Kg Melisa KARAKUŞ Bronz Madalya


Yıldız Erkekler:

45 Kg Talha Emre EVİN Altın Madalya

61 Kg BoğaçhanEhmet CEYLAN Gümüş Madalya

61 Kg Arif Ahmet GÜL Bronz Madalya


Genç Kızlar:

44 Kg Nur Rüveyda EVİN Gümüş Madalya

46 Kg Zehra GÜRBÜZ Bronz Madalya

46 Kg Elif AKTEPE Bronz Madalya


Genç Erkekler:

45 Kg Semih Murat UZUN Altın Madalya

48 Kg Can Berat DEMİR Bronz Madalya

78 Kg Efe Atilla YURDAKUL Bronz Madalya


Büyük Bayanlar:

73 Kg Büşra ÖZTÜRK Bronz Madalya


Büyük Erkekler:

58 Kg İbrahim ÖTER Gümüş Madalya

63 Kg Yunus Can AKKOYUN Bronz Madalya


Büyükler kategorisindeki sporcuların 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarına puan kazanması açısından önem arz eden turnuvada yıldız ve genç sporcular içinde uluslararası müsabaka tecrübesi olmuştur.


Kulübümüz Genel Koordinatörü Nihat DEMİR ve Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet ATAK’ta müsabakaları yerinde izlemiş turnuvada sporcularımızı yalnız bırakmamışlardır.


Kulüp Başkanımız Cevdet TOPTAŞ ’da yaptığı açıklamada şöyle dedi: “9. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvasında derece elde eden sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Taekwondo branşımız kulübümüzün en başarılı branşlarından bir tanesi olup katıldıkları tüm ulusal ve uluslararası müsabakalarda madalyalarla dönmüşlerdir. Kulüp olarak en büyük hedefimiz daha çok gencimizi fiziki yapısı ve kabiliyetine göre değişik branşlarda istihdam ederek sporla buluşturmak ve Türk Sporuna kazandırmaktır. Ayrıca maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur YAVAŞ beye de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu itibarla; tekrar derece elde eden sporcularımızı ve antrenörlerimizi şahsım ve yönetim kurulu adına kutlarım.” dedi.











bottom of page